BLOG

ARTICOLE RECENTE

Ce este sistemul endocannabinoid?

Banner

Sistemul cannabinoid endogen , numit după planta care a condus la descoperirea sa, este probabil cel mai important sistem fiziologic implicat în stabilirea și menținerea sănătății umane. Endocannabinoidele și receptorii lor se găsesc pe tot corpul: în creier, organe, țesuturi conjunctive, glande și celule imune. În fiecare țesut, sistemul canabinoid îndeplinește sarcini diferite, dar obiectivul este întotdeauna același: homeostazia , menținerea unui mediu intern stabil în ciuda fluctuațiilor mediului extern.

"Răutatea fură sănătatea."Anonim

Vizitați Articole Ulei CBD

Canabinoidele promovează homeostazia la fiecare nivel al vieții biologice, de la sub-celular, până la organism, și poate la comunitate și dincolo. Iată un exemplu: autofagia, un proces în care o celulă sechestrează o parte din conținutul său pentru a fi auto-digerată și reciclată, este mediată de sistemul canabinoid. În timp ce acest proces menține celulele normale în viață, permițându-le să mențină un echilibru între sinteza, degradarea și reciclarea ulterioară a produselor celulare, are un efect mortal asupra celulelor tumorale maligne, determinându-le să se consume într-o sinucidere celulară programată. Moartea celulelor canceroase, desigur, promovează homeostazia și supraviețuirea la nivelul întregului organism.

Endocannabinoidele și canabinoidele se găsesc și la intersecția diferitelor sisteme ale organismului, permițând comunicarea și coordonarea între diferitele tipuri de celule. La locul unei leziuni, de exemplu, canabinoidele pot fi găsite scăzând eliberarea de activatori și sensibilizatori din țesutul rănit, stabilizând celula nervoasă pentru a preveni arderea excesivă și calmând celulele imune din apropiere pentru a preveni eliberarea de substanțe pro-inflamatorii. Trei mecanisme diferite de acțiune pe trei tipuri diferite de celule pentru un singur scop: minimizarea durerii și a daunelor provocate de vătămare. Sistemul endocannabinoid, cu acțiunile sale complexe în sistemul nostru imunitar, sistemul nervos și în toate organele corpului, este literalmente o punte între corp și minte. Prin înțelegerea acestui sistem începem să vedem un mecanism care explică modul în care stările de conștiință pot promova sănătatea sau boala. Pe lângă reglementarea homeostaziei noastre interne și celulare, canabinoizii influențează relația unei persoane cu mediul extern. . Prin medierea neurogenezei , plasticității neuronale și a învățării, canabinoidele pot influența în mod direct deschiderea și abilitatea unei persoane de a trece dincolo de limitele modelelor de gândire și de comportament din situațiile anterioare. Reformarea acestor modele vechi este o parte esențială a sănătății în mediul nostru în schimbare rapidă.

Ce sunt receptorii canabinoizi? Pietrele de mare, nematodele mici și toate speciile de vertebrate împărtășesc sistemul endocannabinoid ca o parte esențială a vieții și adaptarea la schimbările de mediu. Prin compararea geneticii receptorilor canabinoizi la diferite specii, oamenii de stiinta estimeaza ca sistemul endocannabinoid a evoluat in animale primitive cu peste 600 de milioane de ani in urma. Deși se pare că știm foarte multe despre canabinoide, estimăm că abia douăzeci de mii de articole științifice au început să explice subiectul. Există lacune mari în înțelegerea noastră actuală, iar complexitatea interacțiunilor dintre diferitele canabinoide, tipuri de celule, sisteme și organisme individuale îi provoacă pe oamenii de știință să se gândească la fiziologie și sănătate în moduri noi. Următoarea prezentare succintă rezumă ceea ce știm. Receptorii canabinoizi sunt prezenți pe tot corpul, încorporați în membranele celulare și se crede că sunt mai numeroși decât orice alt sistem receptor. Atunci când se stimulează receptorii canabinoizi, apar o varietate de procese fiziologice. Cercetătorii au identificat doi receptori de canabinoizi: CB1, prezenți în principal în sistemul nervos, țesuturile conjunctive, gonadele, glandele și organele; și CB2, găsite predominant în sistemul imunitar și structurile asociate acestuia. Multe țesuturi conțin atât receptori CB1 cât și CB2, fiecare legat de o acțiune diferită. Cercetătorii speculează că poate exista un al treilea receptor canabinoid care așteaptă să fie descoperit. Endocannabinoidele sunt substanțele pe care corpurile noastre le fac în mod natural pentru a stimula acești receptori. Cele două cele mai bine înțelese dintre aceste molecule sunt numite anandamidă și 2-arachidonoilglicerol (2-AG).

CBD

Acestea sunt sintetizate la cerere de la derivații de acid arachidonic din membrana celulară, au un efect local și un timp de înjumătățire scurt înainte de a fi degradate de enzime hidrolază de amidă a acidului gras (FAAH) și lipază de monoacilglicerol (MAGL). Fitotocanabinoidele sunt substanțe vegetale care stimulează receptorii canabinoizi. Delta-9-tetrahidrocanabinolul, sau THC, este cea mai psihoactivă și cu siguranță cea mai faimoasă dintre aceste substanțe, dar alte canabinoide cum ar fi cannabidiol ulei de canabis (CBD) și cannabinol (CBN) câștigă interesul cercetătorilor datorită unei varietăți de proprietăți de vindecare. Cele mai multe fitocannabinoide au fost izolate de canabis sativa , dar alte plante medicinale, cum ar fi purpura de echinacea , au fost descoperite ca conțin și canabinoide non-psihoactive.

Sursă articol: https://ulei-cbd.ro/


NADA T-Shirts